Energieffektivisering Stockholm

RING OSS - 08-124 202 66

Energieffektivisering

Energieffektivisering på en fastighet i Södertälje. Tilluftskanaler har monterats på utsidan av tegelfasaden.

Att slösa med energi är dåligt både för klimatet och för er ekonomi. Framför allt är det onödigt. Vi hjälper er med energieffektivisering i Stockholm så att ni som fastighetsägare kan spara pengar och energi, och dessutom göra en insats för klimatet! En energianalys är ofta det första steget vid energieffektivisering av fastigheter. Det är vi specialister på. Låt vårt företag vara er energiexpert i Stockholm! Kontakta oss så berättar vi mer.

Rätt åtgärder för energieffektivisering i Stockholm

En energiexpert från oss hjälper er att analysera energiförbrukningen i ert hus och presenterar därefter lämpliga åtgärder för energieffektivisering. Med termografering, även kallat värmefotografering, analyserar vår energiexpert ytterväggar, tak, golv, grund, dörrar och fönster på er fastighet. Vi granskar hela husets behov så att ni får en helhetsbild av kloka åtgärder för energieffektivisering i Stockholm.

När analysen är färdig sammanställer vår energiexpert den i en rapport och går igenom den med er. Vi tar även upp åtgärder som kan vara lämpliga ur ett helhetsperspektiv när det gäller fastighetens och de boendes hälsa, där faktorer som exempelvis boendemiljö, radon och ekonomi påverkar våra rekommendationer.

Makalös energieffektivisering av fastigheter

Att värma upp ventilationsluft kan ligga bakom hela 40 procent av energibehovet i en fastighet. SmartFront-metoden åstadkommer energieffektivisering av fastigheter genom värmeåtervinning och möjliggör på så sätt en rejäl sänkning av era kostnader för uppvärmning. Det går till så att värmen i frånluften återanvänds och värmer tilluften. Tilläggsisolering läggs utanpå byggnaden och luftrör läggs i spår inne i isoleringen. Systemet har även flera fördelar utöver energieffektivisering i Stockholm:

  • Jämnare temperatur och högre luftflöde med ren luft ger ett bättre inomhusklimat. Luften filtreras för att inte innehålla sporer och mögel.
  • Radonhalten minskar i fastigheter som har problem med radon i inomhusluften.
  • Med extra isolering dämpas trafikljud och buller utifrån.
  • Fastigheten ökar i värde.
  • Att få systemet på plats är lätt och innebär endast en minimal störning för boende tack vare att nästan allt arbete kan utföras på utsidan av huset.

Nedan kan ni se en kort animerad översikt av vår patenterade metod för energieffektivisering i Stockholm.

Energieffektivisering i Stockholm genom fönsterbyte

Fönsterbyte är en effektiv åtgärd att ta till för den som vill få till energieffektivisering av fastigheter. Fönsterbyte är dock en stor investering, och det finns många faktorer utöver energieffektivisering att ta hänsyn till, som inbrottssäkerhet, hållbarhet, vädringsfunktioner och bullerdämpning. Vi finns här för fastighetsägare som söker energieffektivisering i Stockholm, och vi hjälper så gärna till att gå igenom vilka alternativ som finns och vad som passar just era fastigheters behov.

Vi rekommenderar i första hand nya 3-glas energifönster med låga u-värden (ett lågt u-värde betyder att fönstret är bra värmeisolerat). Energisnåla och energieffektiva fönster sparar pengar genom minskad värmeförlust samtidigt som inomhusklimatet blir betydligt behagligare. Inget mer kalldrag! Dessutom ger fönstrens ljuddämpande egenskaper även en tystare miljö inomhus.

Vill ni diskutera fönsterbyte med en energiexpert, tveka inte att kontakta oss! Observera dock att vi enbart byter fönster i flerfamiljshus, bostadsrättsföreningar och åt fastighetsägare. Om du har en villa kan vi istället förmedla kontakt till vår partner som utför fönsterbyten åt privatpersoner. Då har du också rätt till ROT-avdrag.

Vi fixar er radonmätning och åtgärder

Att utföra mätningar är det enda sättet att ta reda på om det finns radon i ett hus. Den radioaktiva gasen radon är nämligen helt luktfri, smakfri och fullständigt osynlig. Som fastighetsägare måste ni försäkra er om att det inte finns radon i er fastighet eftersom radon är skadligt för vår hälsa.

Radon bildas naturligt i berggrunden när radium sönderfaller och kan ta sig in i hus genom marken under och runt omkring fastigheten, materialet som fastigheten är byggd av och vattnet som används av boende. Om radon upptäcks i ett bostadshus finns det ett par åtgärder att vidta:

  • Avlägsna radonkällan.
  • Stänga ute radonet.
  • Späda ut radon i inomhusluften med ventilation.

Vi har arbetat med luft, inomhusklimat, energieffektivisering i Stockholm och radonbekämpning i många år och har under årens lopp lärt oss vilka åtgärder som fungerar bäst i olika situationer.

SmartFront AB


Mått Johanssons väg 38
631 07 Eskilstuna

08-124 202 66

[javascript protected email address]

559054-6031


Energieffektivisering

Energiexpert


logo-image

Om Oss

Spara pengar och gör en insats för klimatet med vår patenterade metod för energieffektivisering i Stockholm!

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

SmartFront AB

Org nr: 559054-6031
Mått Johanssons väg 38
631 07 Eskilstuna
Tel: 08-124 202 66

Hitta hit